Friszoete rabarbertaart

Het is weer rabarbertijd! Van begin april tot begin juli wordt deze groente geoogst en is hij volop verkrijgbaar. Omdat de stengels na verloop van tijd slap worden, is het geen echte bewaargroente en kun je hem niet het hele jaar door kopen. Nu van genieten dus! Maak bijvoorbeeld deze friszoete rabarbertaart. Het is een heel makkelijk recept, dat iedereen kan maken. Warm is ‘ie geschikt als toetje, maar koud bij de koffie of thee is ook een prima idee. Mijn vriendinnen en ik likten er gisteravond onze vingers bij af…

 

Benodigdheden:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram havervlokken (gebruik havermout, of vis havervlokken uit je muesli)
  • 150 gram koude boter
  • 150 gram rietsuiker
  • snufje zout

 

voor de vulling:

  • 400/600 gram rabarber
  • 40 gram boter
  • 3 of 4 eetlepels suiker
  • opgeklopte slagroom

 

Bereiding:

Kneed een deeg van zelfrijzend bakmeel, havervlokken, boter, rietsuiker en zout. Neem een springvorm of vlaaivorm van 20 tot 26 centimeter doorsnee. Dit hangt ervan af wat je in huis hebt, of hoe dik je de bodem wilt hebben. Ik maakte de taart in een vorm van 20 centimeter, en het smaakte prima. Vet de vorm in met boter en bekleed hem met het deeg. Maak een klein opstaand randje.

Snijd de rabarber in kleine stukjes (400 gram voor een vorm van 20 centimeter, 600 gram voor een grotere vorm) en verdeel dit over de taartbodem. Strooi er suiker over en verdeel de boter er in kleine stukjes overheen. Bak de taart in 20 tot 30 minuten gaar op 200 graden (de mijne had 30 minuten nodig).

De taart is het lekkerst als hij net uit de oven komt. Eet hem dan als toetje!

De taart voordat hij de oven in gaat...
De taart voordat hij de oven in gaat…
IMG_1939
…uit de oven: smullen!

 

p.s. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update! Klik hier om er te komen.

Please follow and like us:
0

One Thought to “Friszoete rabarbertaart”

  1. Evelijn

    Hoi Janneke,
    Ik krijg net een tip van een college over een heerlijke topping voor bij rabarbertaart:
    Lemmon Curd (oa verkrijgbaar bij Albert Heijn, staat tussen de jams) mengen met crème fraiche….
    Schijnt een heerlijke combi te zijn met rabarber.
    Een klein beetje kaneel door de rabarber is ook een aanrader.
    Ik zal het zelf ook gaan uitproberen 😉
    Groetjes,
    Evelijn.

Leave a Comment