Lekkere lunch: knolselderijsoep

In mijn poging een aantal goede recepten voor lekkere salades en groentesoepen te verzamelen, ben ik vandaag toe aan laatstgenoemde categorie. Ik houd erg van soep als lunch. Uiteraard maak ik altijd meteen lekker veel en vries ik meerdere porties in. Heel handig, ook om mee naar m’n werk te nemen.

Vandaag maak ik soep van knolselderij. Sommigen van jullie halen nu misschien hun neus op, maar dat is niet nodig! Deze soep is verwarmend en zacht van smaak. Als je onlangs de waldorfsalade hebt gemaakt, dan heb je misschien nog wat van de knolselderij over. En anders koop je gewoon weer een nieuwe.

 

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 1 1/2 knolselderij
  • 1/2 flespompoen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • een scheutje room
  • een handje bieslook
  • cayennepeper, peper, zout

 

Bereiding:

Snijd de knolselderij in plakken en schil de plakken. Snijd ze daarna in blokjes. Doe hetzelfde met de pompoen. Snipper de ui en fruit deze glazig in een klontje boter. Bak de groente even mee en voeg dan de bouillon toe: eerst 1 liter, en dan de rest toevoegen als het nodig is. Kook de soep in ongeveer een kwartier gaar. Pureer met de staafmixer zodat je een gladde soep krijgt. Voeg kruiden toe en giet er een scheutje room bij. Eet smakelijk!

Lekkere lunch: knolselderijsoep, een boterham met kaas en een glas sinaasappelsap.
Lekkere lunch: knolselderijsoep, een boterham met kaas en een glas sinaasappelsap.

 

Geen enkel blog missen? Volg me op Bloglovin!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment