Lekkere lunch: spinaziesalade

Een nieuwe aflevering in de serie gezonde en lekkere lunchsalades. Dit keer maakte ik een variant met spinazie en feta. Ik deed er een handje pasta door voor de vulling. Erg lekker!

Meestal maak ik zo’n lunchsalade ’s avonds na het eten klaar. Ik maak altijd twee porties en doe die in plastic bakjes, zodat we er de volgende dag op ons werk allebei lekker van kunnen eten. Dit keer maakte ik hem vlak voor ik ging lunchen op een vrije dag: een portie voor vandaag, twee voor morgen. De hoeveelheden hieronder zijn dus voor drie personen. Pas het zelf aan als je minder nodig hebt.

 

Benodigdheden:

  • 6 handjes spinazie
  • een blok feta
  • 200 gram volkorenpasta (fusilli)
  • 24 cherrytomaatjes
  • een paar zongedroogde tomaten
  • een stukje komkommer
  • 18 olijven
  • voor de dressing: olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, rode pesto, honing

 

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar en spoel hem koud. Was de spinazie. Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer in stukjes. Snijd de feta in blokjes. Verdeel alles over drie borden of bakjes.

Klop een dressing en giet dit over de salade. Als je de salade pas later eet, doe de dressing dan in een klein flesje en giet dit op het laatste moment over je salade.

 

Een salade voor vandaag…

 

…en twee salades voor morgen!

P.S. Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment