Lekkere lunch: tonijn- en sperzieboonsalade

In de serie ‘lekker en vitaminerijk lunchen’ is het vandaag tijd voor een hele simpele: de tonijn-sperzieboonsalade. Eigenlijk weet je door de titel te lezen al zo’n beetje wat je er in moet stoppen, zo makkelijk is ‘ie. En lekker dat dit is…!

Als je hiervoor sperziebonen uit pot of blik gebruikt, is er echt geen kunst aan. Een paar boterhammen smeren voor tussen de middag kost meer tijd. In de zomer, als de sperziebonen van het Nederlandse of Franse land komen, dan kook ik ’s avonds wel eens wat extra boontjes, voor een salade de volgende dag. Maar in de winter pak ik gewoon een pot. De salade heeft dan wat minder bite doordat deze bonen vrij zacht zijn, maar in de winter heb ik toch niet altijd zoveel zin om te knagen. Diepvriessperziebonen even blancheren kan natuurlijk ook.

Dit recept komt uit het boek ‘Grip op koolhydraten’ van Yvonne Lemmers.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 grote pot sperziebonen of 400 gram verse of uit de diepvries

naar keuze (of kies alles):

  • een gegrilde paprika of wat verse fijngesneden paprika
  • een paar radijsjes
  • wat kleingesneden komkommer
  • wat fijngesneden ijsbergsla

voor de dressing:

  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • een beetje mosterd
  • peper (en zout) naar smaak

 

Bereiding:

Als je verse sperziebonen gebruikt, kook ze dan in 8 minuten beetgaar. Spoel ze daarna koud.

Meng de boontjes, vis en andere groente door elkaar. Roer de mayonaise met de mosterd en peper (en eventueel zout) door elkaar en schep dit door de salade. Eet smakelijk!

 

Een variant met radijsjes.

 

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

2 Thoughts to “Lekkere lunch: tonijn- en sperzieboonsalade”

  1. mieneke

    Dag Janneke, jij kent mij niet maar ik ben een vriendin van je ouders. Je moeder attendeerde mij op jouw blog. Vorige week maakte ik de knolselderijsoep. Er zat pompoen in en dat maakte het voor mij niet aantrekkelijk omdat mijn man daar niet zo van houdt. Ik vind het daarentegen een uitdagende vrucht/groente. Hij vindt de smaak te weeïg. Omdat je het gecombineerd had met knolselderij dacht ik dat ik het wel kon wagen. Eerst keek hij een beetje bedenkelijk maar toen ik er een handvol bosuitjes bij had gedaan, was het probleem opgelost. Het recept van je soep is dus verrijkt. Verder vind ik dat je leuke dingen maakt. Die grannysquare deken vind ik geweldig. Ik blijf je volgen, Mieneke de Groot

    1. Hallo Mieneke, ik weet wel wie je bent hoor! Leuk dat je me volgt. Goeie tip, die bosuitjes! Groeten, Janneke

Leave a Comment