Accessoires voor de woonkamer

Dit voorjaar staat in het teken van het veranderen van onze woonkamer. We gaan van oranje en rood naar petrol en bruingrijs. De warme tinten waren mooi, maar na 17 jaar wilden we wel eens wat anders. Tussen de bedrijven door zijn we al zo’n 3 maanden bezig met witten en behangen. Nog een week, dan ligt de nieuwe vloer er in. Het is vermoeiend, maar het wordt mooi…!

Je begrijpt, deze metamorfose geeft mij een vrijbrief om allerlei nieuwe accessoires te kopen. Maar vooral, om ze zelf te maken 🙂 🙂 Mijn eerste creatie is een tunisch gehaakt kussen. De inspiratie deed ik op bij Echtstudio in Alphen aan den Rijn. Daar zag ik een kussen met aan de ene kant een ruitpatroon (nog iets te hoog gegrepen) en aan de andere kant een streeppatroon in de tunische basissteek, ook wel de simple stitch genoemd. Het garen dat ik gebruikte is DMX Natura XL in de kleuren petrol (071), taupe (011) en blauwgroen (081). Het kussen met stippen kocht ik bij Xenos.

Verder haakte ik, je ziet hem al op de foto hierboven, een leuke raamhanger naar een voorbeeld van Lucy van Attic24. Ik bekleedde een ring van piepschuim met een lap van gehaakte vasten (met SMC Catania) en versierde de ring met een vogel, een zonnetje en bloemetjes. Ook leuk voor aan de muur!

De volgende kussenhoes is alweer in de maak… Het wordt een meer rechthoekig model bestaande uit wiebers. Daarover een volgende keer meer.

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.