Breimanie – muts en halswarmer

Na een hele tijd vooral gehaakt te hebben, ben ik momenteel weer bevangen door het breivirus. Het is grappig hoe dat gaat. Opeens smeken die breinaalden gewoon om aandacht!

Begin dit jaar breide ik een sjaal en hoofdband voor bij mijn winterjas. Maar toen ze klaar waren, vielen ze me tegen. Ik vond de kleuren bij nader inzien wat saai, een beetje te mannelijk. Streng als ik ben voor mezelf ging ik ze wel dragen, maar er bloeide geen liefde op. De oplossing diende zich vorige maand vanzelf aan. Op zoek naar warmte grabbelde mijn man in de zak met sjaals, en wikkelde vervolgens mijn gebreide sjaal om zijn nek. En wat blijkt: wat saai staat bij mij, staat hem geweldig!

Je begrijpt: dit was voor mij een vrijbrief voor een tripje naar een wolwinkel ;-). Bij Echtstudio in Alphen aan den Rijn kocht ik twee bollen Drops Big Delight, een gemêleerde wol in de kleuren paars, donkerblauw en aqua (nummer 9). Ik breide er een muts en halswarmer mee naar een patroon dat ik vond op deze site. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook nu vond ik het eindresultaat weer wat saai… Ik zat vertwijfeld met de muts en halswarmer in mijn handen, toen mijn oog viel op een bolletje byClaire Sparkle in een heerlijk frisse kleur aqua-met-glimdraad (nummer 338 zeeblauw). Kleurt perfect bij de Big Delight! Ik heb nog even zitten twijfelen, maar ben superblij dat ik alles heb uitgehaald en opnieuw heb gebreid. Dat gaf me meteen de gelegenheid om de halswarmer met een dunnere naald (nummer 7) te breien, want de eerste versie was wel erg wijd. Ik ben heel blij met het eindresultaat en heb er de afgelopen week al veel plezier van gehad.

 

Versie 1, zonder glimdraad. Kleurt fantastisch bij mijn nieuwe King Louie-jurk.
Versie 1, zonder glimdraad. Kleurt fantastisch bij mijn nieuwe King Louie-jurk.

 

Twijfelmoment: uithalen en opnieuw beginnen met een glimdraad erdoor? Het antwoord was 'ja'.
Twijfelmoment: uithalen en opnieuw beginnen met een glimdraad erdoor? Het antwoord was ‘ja’.

 

Ja, byClaire Sparkle meebreien was een goede keus!
Ja, byClaire Sparkle meebreien was een goede keus!

 

Ook ben ik blij met de set rondbreinaalden van Knitpro die ik onlangs via Marktplaats heb aangeschaft. De naaldpunten en draden zijn onderling te combineren, echt heel handig. Op dit moment ben ik bezig aan een trui van Drops Nepal. Die zal wat minder snel klaar zijn…

En om de breimanie hier in huis compleet te maken, heb ik ook mijn dochter van 9 leren breien. Ik was er versteld van hoe snel ze het oppikte! Zo af en toe breit ze een of twee naaldjes met me mee. Gezellig!

Hier nog wat foto’s van het eindresultaat:

img_3110

 

img_3111

 

P.S. Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.