Gebreide kabeltrui met col

Voor het eerst sinds jaren heb ik weer eens een trui gebreid. En terwijl ik dit schrijf geniet ik er enorm van, want: hij is af, hij is goed gelukt en ik heb hem aan!!

Een trui breien is voor mij altijd een gok. Ik kan proeflapjes breien wat ik wil, maar dat geeft mij nooit de zekerheid dat de uiteindelijke pasvorm is zoals hij moet zijn. In het verleden heb ik nog wel eens iets gebreid dat achteraf te groot of te klein bleek, niet lekker zat of niet leuk stond. Dat maakte me huiverig om er aan te beginnen. Wol is niet goedkoop en een trui of vest breien kost veel tijd. Als de kans groot is dat het mislukt, dan begin je er niet aan.

Toch kreeg ik er de laatste tijd weer zin in. Op Instagram zag ik veel leuke patronen voorbij komen. En na allerlei haakprojectjes wilde ik weer eens breien. Iets met kabels, want daar ben ik dol op. Om te breien, maar vooral om te zien. Bij Echtstudio in Alphen aan den Rijn kocht ik prachtige turkooise wol: Drops Nepal (kleur 8911). Aanvankelijk met het idee om er dit vest van te maken. Maar bij nader inzien leek de wol me te zwaar voor een lang vest, en zo kwam ik bij een patroon uit voor een mooie kabeltrui met grote colkraag. Superleuk!

 

De wol: Nepal van Drops (65% wol, 35% alpaca). Van de Drops Big Delight breide ik een muts en halswarmer.
De wol: Nepal van Drops (65% wol, 35% alpaca). Van de Drops Big Delight die je op de foto ziet, breide ik een muts en halswarmer.

Je breit de trui op rondbreinaalden en dat kwam goed uit, want ik had net via Marktplaats een set KnitPro rondbreinaalden gekocht waarvan je de breinaalden en de kabels kunt verwisselen. Daar heb ik bij dit patroon heel veel gebruik van gemaakt. Half november begon ik. En ja, het ging weer mis… Na een tijdje ontdekte ik dat ik een fout had gemaakt in het kabelpatroon. Ik kon het gelukkig herstellen zonder alles te hoeven uithalen (dat gaf zelfvertrouwen!). En zo ben ik gestaag door gegaan. Tot vandaag: de trui is af!! Hij zit heerlijk, en de col is lekker warm. Ik doe hem vandaag niet meer uit!

Wat zal ik nu eens gaan breien…?

Fout gebreide kabels herstellen...
Fout gebreide kabels herstellen… En het bleef niet bij deze keer… 
Vlak voordat ik aan de kol begon.
Vlak voordat ik aan de col begon. De raglanmouwen waren er al in gezet.

IMG_3335 IMG_3337 IMG_3334

 

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update. Klik hier om er te komen.

Please follow and like us:
0

2 Thoughts to “Gebreide kabeltrui met col”

  1. Prachtig! Het vest vond ik ook een heel leuk patroon, maar deze col is zo mooi! Ik waag mij nog niet aan truien. Sokken breien duurt al maanden…

    1. Dank je! Het vest ga ik misschien ook nog wel maken… of misschien toch liever een bolero…

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.