Gehaakte toffe tas

Kijk eens wat ik nu weer heb gemaakt… Ik moet bekennen dat ik behoorlijk verliefd ben op deze toffe tas. Het patroon is van Claire Boeter, beter bekend als @byclaire, een Nederlandse ontwerpster van haakpatronen die haar eigen garenlijn heeft. Claire maakt erg vrolijke ontwerpen, kleurrijk, en daar houd ik van. Het fijne is dat haar garenlijnen uit heel veel verschillende tinten bestaan, dus dat je helemaal je eigen kleurenmelange kunt samenstellen! Dat komt mij goed uit, want haar kleurencombinaties vind ik mooi, maar voor mezelf iets te fel (en te roze).

Ongeveer een jaar geleden ontwierp ze het patroon voor deze tas, die op instagram al snel door het leven ging als de #toffetas. Onlangs maakte ik, #slomeslak als het gaat om het volgen van trends, hem eindelijk ook. Op de handwerkbeurs in Zwolle koos ik de kleuren uit, geassisteerd door m’n moeder. Uit haar stoffenvoorraad is ook de voering afkomstig. De bamboe hengsels kreeg ik met Sinterklaas al van m’n man, die zich als Sint gewaagd had op de bestelsite van Echtstudio. Zo is het een tas geworden met bijdragen van dierbaren!

De tas bestaat uit afwisselende toeren stokjes en samengestelde stokjes. Ik koos voor de volgende kleuren: byClaire nummer 2 Softmix emerald (2135), tropical green (2140), petrol (375) en 0lijf (2148); en van byClaire Sparkle turquoise (371), tropical green (338), lime (352) en cream (2172). Hij staat mooi bij m’n bank, maar nog belangrijker: bij m’n jas!

Het patroon is hier te vinden.

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

4 Thoughts to “Gehaakte toffe tas”

  1. Antoinette

    Die kleurencombinatie is echt prachtig, Janneke! En die voering uit je moeder’s voorraad ook. Mooi resultaat!

    1. Dank je, ik ben er erg blij mee!

  2. mieneke

    Prachtig Janneke!! Dat is het leuke van zelf maken je kunt je eigen kleuren uitzoeken. Ik zie hem al helemaal voor me in roodtinten. Maar ja, ik heb ook veel slak in m’n genen zitten……

    1. Klopt Mieneke, zo heb je er 2x plezier van: van het maken en van het gebruiken. Ik wil ook best eens iets in opdracht maken hoor…

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.