Gehaakte zomersjaal van merinowol

Deze sjaal is zóóó lekker zacht… Ik vind de kleur fantastisch, het patroon prachtig… Maar… is er iemand die weet hoe je zo’n sjaal draagt? Of is hij gewoon te klein voor mij?

Het verhaal van deze sjaal kent hoogte- en dieptepunten. Het begon met een hoogtepunt: de cadeaubon die ik van mijn schoonzus kreeg, en die ons verplichtte tot een dagje kletsen en winkelen – heel vervelend, maar niet heus. Het werden twee daagjes, want op de eerste dag bleek dat de betreffende wolwinkel dicht was in verband met een verhuizing. Een paar weken na ons tweede bezoek, toen ik deze wol kocht, bleek de eigenaresse overigens alle wol uit het assortiment te doen, maar dat terzijde. In de winkel viel ik meteen voor deze groen licht-gemêleerde streng merinowol, van Manos del Uruguay. Dit is een non-profit organisatie die vrouwen helpt zich economisch en sociaal te ontwikkelen. Mijn streng is met de hand geverfd door Valeria, zo staat te lezen op het label.

De prachtige streng wol van Manos del Uruguay.
De prachtige streng wol van Manos del Uruguay.

Na dit hoogtepunt volgde een dieptepunt: mijn poging de streng om te vormen tot bol. De foto zegt genoeg.

Een slechte droom.
Een slechte droom.

Helaas heb ik vroeger nooit een oma gehad die zei: ‘hou jij je handen eens in deze streng, dan wind ik het op tot een bolletje’. Eenmaal in de knoop begreep ik wat ik fout had gedaan, maar toen was het te laat. Met heel veel geduld en uren tijd heb ik de kluwen ontward. Best knap, voor wie mij kent.

Gelukt!
Gelukt!

En toen kon ik gaan haken! Een nieuw hoogtepunt, want dit patroon van Wolplein haakt geweldig. Ik haakte met naald 3, en daar zit misschien wel de kern van het volgende probleem… Want nu de sjaal af is, vind ik hem een beetje klein. Had ik met een dikkere haaknaald moeten haken? Ik heb de sjaal een paar keer gedragen, maar hij glijdt telkens van m’n schouders. Wol bijkopen gaat niet: de wol is met de hand geverfd dus de kleur zal afwijken. Bovendien krijg ik de gehaakte picotrand niet meer los, want de wol vilt nogal snel aan elkaar (tijdens het haken was het al lastig om een stuk of wat steken uit te halen).

IMG_1985
Zo dragen?

 

Of zo?
Of zo?

Er is een oplossing: hij past mijn dochter wel, en zij vindt hem mooi. En als zij hem draagt, kan ik er veel beter naar kijken…

IMG_1988

IMG_1983

 

IMG_1990

 

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update. Klik hier om er te komen.

Please follow and like us:
0

2 Thoughts to “Gehaakte zomersjaal van merinowol”

  1. Geweldige sjaal! Ben ook gek op merinowol, heb een paar sokken daarvan op de breipennen staan… Wat zei het patroon over de haaknaaldgrootte? Als ik ‘m zo zie op Wolplein lijkt ‘ie me ook al niet zo groot. Jammer he, zo veel werk en dan niet zoals je wilt…

  2. Bedankt voor je reactie, DIY Diva!

    Het patroon zei niets over de dikte van de haaknaald. En het wollabel ook niet. Een dikkere haaknaald gebruiken had niet geholpen, denk ik nu. Ik denk dat ik de sjaal nog een keer ga maken van 2 strengen, want hij is zo heerlijk zacht. Maar dan moet ik even sparen.
    Iets maken dat tegenvalt is een veelvuldig probleem bij mij, bij kledingstukken. Het is lastig inschatten van tevoren hoe het valt en of het staat. Daarom maak ik tegenwoordig liever ‘woonaccessoires’, dat gaat zelden mis. Maar goed, dit onderwerp op zich is een heel blog waard…

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.