Pastella: een groentebom in pastavorm

Dankzij een biologisch groenteabonnement dat wekelijks bij ons wordt thuisbezorgd, zitten wij nooit zonder groente. Bij het bedenken van het avondeten ga ik altijd uit van de groente die ik in huis heb. Daar verzin ik een gerecht bij. Hierdoor eten we gevarieerd en gezond, met volop vitamines. Heerlijk!

Veel mensen vinden het lastig om voldoende groente binnen te krijgen. Slechts vijf procent van de Nederlanders eet de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van 200 gram groente. Vijf procent, dat is schrikbarend weinig! En dat terwijl 200 gram groente per dag eigenlijk nog te weinig is. 375 gram zou een stuk beter zijn, zo menen onderzoekers van University College Londen. Uit hun onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks 375 gram groente en 300 gram fruit eten, 42 procent minder kans hebben om voortijdig te overlijden. Steeds meer wetenschappers pleiten ervoor de aanbevolen hoeveelheid groente op te schroeven. Maar ze realiseren zich ook dat die boodschap tot maar weinig Nederlanders doordringt, zeggen ze in dit artikel in het AD.

Wie weet helpt de groentepasta van Pastella om mensen meer groente te laten eten. Deze in Denemarken ontwikkelde pastasoort bevat maar liefst veertig procent groente. Zo bevat je maaltijd ‘ongemerkt’ meer groente dan je denkt. Ik schrijf dit tussen aanhalingstekens, omdat je er wel degelijk iets van merkt. De pasta smaakt namelijk behoorlijk naar groente. Wij vinden dit heerlijk, maar voor groentehaters is het misschien geen oplossing…

Je kunt de groentepasta van Pastella in verschillende verpakkingen tegenkomen in de supermarkt. De pasta komt oorspronkelijk uit Denemarken.
Je kunt de groentepasta van Pastella in verschillende verpakkingen tegenkomen in de supermarkt. De pasta komt oorspronkelijk uit Denemarken.

Ik maakte onlangs een maaltijd met Pastella in de smaak broccoli & erwt. De pasta is ook verkrijgbaar in de smaken wortel, bloemkool en rode biet en is onder andere te koop bij Albert Heijn. Ik vind dat de broccoli-erwtpasta het beste past bij een romige groene-groentesaus. Hier komt het recept!

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 pakken Pastella groentepasta broccoli & erwt
  • 1 ui
  • een paar teentjes knoflook
  • evt. een stukje groene peper
  • 1 flinke prei
  • 1/2 struik bleekselderij
  • een bakje gemengde paddenstoelen
  • een (half) potje crème fraîche
  • een bol mozzarella
  • geraspte Parmezaanse kaas

Pastella2

Bereiding:

Snipper de ui en fruit deze glazig in een scheutje olijfolie. Snijd de knoflook en de peper klein en voeg dit toe. Bak kort mee. Voeg dan de fijngesneden prei en bleekselderij toe en een klontje boter. Laat dit zachtjes bakken. Voeg, als de bleekselderij zacht is, de in stukjes gesneden paddenstoelen toe. Als deze zacht zijn, roer je er naar smaak crème fraîche doorheen. Maak op smaak af met zout en peper.

Breng intussen een pan water aan de kook. Kook op het laatste moment de pasta: dit hoeft maar een minuut. Giet af en doe terug in de pan. Verdeel de in stukjes gesneden mozzarella over de groentesaus en dien op. Rasp er op je bord wat Parmezaanse kaas over. Geniet ervan!

Pastella4

P.S. Volg mij op Bloglovin. Zo blijf je op de hoogte van mijn nieuwste blogs!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.