Handige boodschappentas

Gisteren hoorde ik op het nieuws dat mensen sinds begin dit jaar veel vaker zelf een tas meenemen naar de winkel. Met ingang van 1 januari mogen winkeliers klanten niet meer gratis een tasje meegeven. Veel mensen blijken nu liever zelf een tas mee te nemen, dan een plastic tasje te kopen.

Eerlijk gezegd nam ik al heel vaak zelf een tas mee als ik boodschappen ging doen. In mijn werktas zit al jaren een klein oprolbaar tasje, dat ik gebruik als ik op een werkdag ineens een winkel in schiet. Maar de nieuwe maatregel heeft me nog scherper gemaakt. Ik ga nu eigenlijk helemaal niet meer van huis zonder tas. Zeker niet sinds ik zelf een handige boodschappentas naaide, waar enorm veel in kan maar die er toch mooi uit ziet. Je voelt je toch prettiger met een tas die bij je past, dan met zo’n plastic shopper die bol staat van de reclame.

Ik naaide de tas met behulp van een handleiding van het blog By Miekk. Zij heeft een online winkel met biologische stoffen en publiceert handige en makkelijke patronen op haar blog. Begin januari kwam ze met een Shopper Sewalong: in een paar dagen tijd naaide je onder haar leiding een tas. Haar handleiding vind je hier. Ik duikelde een lap jeansstof op uit mijn lapjesmand en ging aan de slag. In een creatieve bui verzon ik er nog een applicatie bij. Ik vond op Pinterest een plaatje van een gehaakte vlinder en zette de bijbehorende tekening over op stof, die ik verstevigde met vlieseline en omzoomde.

Ik maakte de tas vooral omdat ik zin had om in korte tijd iets te naaien. Van tevoren had ik niet verwacht dat de tas zo handig zou zijn. Er passen wel zes broden in. Het handvat past over je schouder, dus hij is ook zwaar beladen makkelijk te dragen. Ik heb er een klein opvouwbaar tasje ingestopt dat ik bij de kaasboer kreeg, en heb nu helemaal geen reden meer om ergens plastic tasjes te kopen. De grote tas is oprolbaar dankzij een lintje dat je er aan naait.

Opgerolde shopper

Hier zie je de tas in zijn geheel:

tas2

P.S. Volg me op Bloglovin! Klik hier om er te komen.

 

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.