Heerlijke gebreide herfsttrui

Wat ben ik blij met mijn nieuwste aanwinst…! Het is een trui die ik gebreid heb met Drops Belle, een garen dat een mengeling is van katoen, viscose en linnen. De trui is helemaal wat ik er van gehoopt had!

Afgelopen winter breide ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een trui voor mezelf: een warme wollen kabeltrui met grote kraag van het garen Drops Nepal. Hij zat heerlijk en was lekker warm… maar misschien wel iets té warm. Daarom nam ik me voor om hierna voor iets luchtigers te gaan. Iets dat je goed in de herfst en de lente kunt dragen, als een T-shirt te koud wordt en een dikke trui te warm is.

Het werd opnieuw een patroon van Garnstudio.com, de website van het garenmerk Drops. Ik viel als een blok voor de beschrijving van de garenkwaliteit Belle, vanwege de toevoeging van linnen. Ik koos een mooie tint van mijn lievelingskleur petrol (en nam me voor dat dit voorlopig het laatste kledingstuk in deze kleur is dat ik maak…) (hihi) en een mooi patroon met de naam Green Forest. Deze aansluitende trui wordt op rondbreinaalden gebreid en heeft een ajourpatroon langs de onderrand en over de mouwen. Het was nog even puzzelen voor de juiste maat. Ik heb maat M maar ontdekte na diverse pogingen dat ik maat S moest breien met 1 naald kleiner dan voorgeschreven (naalden 3 in plaats van 4). Bizar, maar het is echt zo.

Ik begon vlak voor de zomervakantie en maakte hem twee weken geleden af, dus binnen drie maanden. Het resultaat is geweldig! De trui zit heerlijk. Hij sluit perfect aan. Bij de eerste passessie zat hij een klein beetje strak, maar het garen loopt uit dus dat is helemaal goed gekomen. Ik ben nu extra blij dat ik tijd heb gestoken in het uitzoeken van de juiste maat en verhouding. Anders was het een slobbertrui geworden en daar houd ik niet zo van! Ik heb het patroon een beetje aangepast door de trui zeker tien centimeter langer te maken omdat ik van wat langere truien houd. En ik heb, toen de trui klaar was, langs de mouwen en de onderkant een paar extra ribbels gebreid, om omkrullen tegen te gaan. De trui heeft inmiddels een keer in de wasmachine gezeten en is daar prima uit gekomen. Ik denk alvast na over een volgende trui voor mezelf. Wie weet dit keer in de donkerpaarse tint van Drops Belle?

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

 

 

Please follow and like us:
0

3 Thoughts to “Heerlijke gebreide herfsttrui”

  1. Nelie Geleynse

    Wat mooi Janneke! Zou je die voor mij kunnen maken? Groetjes Nelie

    1. Sorry, mijn to-do lijst is al erg lang…

  2. Mooi zeg! En ook ontzettend snel gemaakt, drie maanden, knap!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.