Lekkere lunch: rode-koolsalade

Het is mijn streven om twee keer per week te lunchen met een salade. Vaak lukt het ‘uit tijdgebrek’ maar één keer. Gebrek aan tijd is natuurlijk niet de echte reden. Een salade maak je in tien minuten, en als je de ingrediënten apart verpakt kan je het prima de avond van tevoren klaarmaken. Soms heb ik gewoon niet zoveel inspiratie. En soms ben ik die slablaadjes, komkommer en tomaat een beetje zat.

Deze week was de inspiratie volop aanwezig! Ik zag een rode kool in mijn koelkast liggen en wist dat ik nog iets wilde maken met de cranberry’s van het merk Urtekram, die ik gekregen had om iets mee te maken (wil je meer weten over producten die ik krijg, lees dan hier). In mijn hoofd vormde zich een salade met gerookte kip. Die kip lag klaar voor een salade met slablaadjes, maar ja, daar had ik nou net geen zin in.

De rodekoolsalade smaakte me supergoed. Handig is ook dat je hem heel goed de avond tevoren kunt maken. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van, omdat de dressing de kool zachter maakt. Dit recept gaat bij mij zeker op herhaling!

rodekool1

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 100 gram couscous
 • 250 gram rode kool
 • dressing van mosterd, pesto, gembersiroop (of honing), balsamicoazijn, zout, peper en olijfolie
 • 1 gerookte kipfilet (125-150 gram)
 • 50 gram cranberry’s
 • handje rucola
 • paar sprieten bieslook
 • 2 tot 4 handjes gerookte amandelen

 

Bereiding:

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen, bijvoorbeeld door het op een bord uit te spreiden.

Snijd de rode kool in ragfijne reepjes. Was, laat uitlekken en meng goed met de dressing.

Snijd de gerookte kipfilet in kleine stukjes.

Meng couscous, rode kool en kipfilet door elkaar. Voeg cranberry’s en rucola toe, en wat fijngeknipte bieslook.

Strooi er vlak voor het serveren wat gerookte amandelen over. Fijne lunch!

rodekool2

De dressing maakt de rode kool wat zachter.

 

rodekool3

 

rodekool5

p.s. Vanaf nu volg je mij ook op Bloglovin, dé manier voor het volgen van blogs! Klik hier om er te komen.

Please follow and like us:
0

2 Thoughts to “Lekkere lunch: rode-koolsalade”

 1. Inette Kloosterhof

  Ziet er heerlijk uit, zeg!

  1. Dank je, zo smaakt ‘ie ook!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.