Lekkere lunch: waldorfsalade

In een van mijn vorige blogs schreef ik over mijn goede eetvoornemens: elke week een keer lunchen met een salade, en een keer met soep. Probleem was alleen dat ik niet altijd inspiratie heb als ik op zondag de menulijst voor de hele week maak. Vandaar mijn plan om een lijstje te maken met lekkere salades en gezonde soepen. Vandaag een recept voor waldorfsalade. Eventueel kun je er een cracker bij eten, maar ik vond dit vullend genoeg.

 

 

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 2-4 stengels bleekselderij
 • een friszure appel
 • 200 gram druiven zonder pit
 • 200 gram knolselderij
 • een paar worteltjes
 • eventueel wat ijsbergsla
 • 75 gram gerookte kipfilet
 • handje walnoten
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 eetlepel volle yoghurt
 • een schepje honing
 • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de bleekselderij en de appel in kleine stukjes. Halveer de druiven en rasp de knolselderij en de worteltjes. Besprenkel de knolselderij met de helft van het citroensap om te voorkomen dat hij bruin wordt. Scheur eventueel de ijsbergsla in kleine stukjes. Snijd de kip in blokjes.

Meng alles door elkaar. Roer de rest van het citroensap los met mayonaise, yoghurt en honing en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de salade en garneer met walnoten.

 

IMG_3363

 

P.S. Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkele update! Klik hier om er te komen.

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.