Lekkere lunch: wortelsoep

Het liefst lunch ik een paar keer per week met iets anders dan brood. Om extra groente binnen te krijgen is ’s zomers een salade lekker. Maar in de herfst en winter geef ik de voorkeur aan soep. Mmmm… lekker weldadig. Ik maak altijd extra porties, die ik invries om mee naar mijn werk te nemen.

Vandaag heb ik een wortelsoep gemaakt naar een recept van Kievit, het biologische bedrijf uit Katwijk dat elke week een zak groente, fruit en aardappels op mijn stoep zet. Het stond deze week in hun lekker ouderwetse papieren nieuwsbrief. Een mooie gelegenheid om van mijn restje gepureerde zoete aardappel af te komen (hoe ik daar aan kom? Een restant van deze heerlijke brownies).

 

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 700 gram wortels, gewassen en in plakjes gesneden
  • 1 zoete aardappel, geschild en in plakjes
  • 3 centimeter gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 1 liter groentebouillon
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

 

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, 5 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel, wortel, gember, komijnpoeder en kurkuma toe en fruit nog een paar minuten door. Giet de bouillon erbij en laat de soep op middelhoog vuur een kwartier zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de sinaasappelrasp door en een deel van het sinaasappelsap naar smaak. Eet smakelijk!

De soep voordat ik hem pureerde. De stukjes zoete aardappel zorgen ervoor dat het een mooie gebonden soep wordt.
De soep voordat ik hem pureerde. De stukjes zoete aardappel zorgen ervoor dat het een mooie gebonden soep wordt.

 

Fijne lunch!
Fijne lunch!

 

P.S. Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkele update!

 

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.