Makkelijke spelt-mueslikoek

Deze lekkere mueslikoek maakte ik een tijdje geleden om uit te delen tijdens een kampeerweekend. De bakvorm was in een mum van tijd leeg. Grote en kleine handen kwamen er op af. Naderhand heb ik hem nog een keer gemaakt, en hij smaakte weer even goed. Een blijvertje dus!

Mueslikoek heeft de naam gezond te zijn. Dat is niet helemaal waar, maar wel een beetje. Pluspunt is dat de granen die er in zitten, veel voedingswaarde leveren. In de biologische muesli die ik gebruikte van het merk Urtekram zitten havervlokken, roggevlokken en geroosterde zemelen. Allemaal volwaardige granen die niet gemodificeerd zijn. Bak je een koek van goedkope bloem uit de supermarkt, dan kun je er zeker van zijn dat je gemodificeerde tarwe binnen krijgt. Het is maar zeer de vraag hoeveel vitamines B, E, foliumzuur, calcium, fosfor, zink, koper, ijzer en vezels daar nog in zitten. Overigens zou je in plaats van muesli ook havermout kunnen gebruiken. Verder voegde ik speltbloem toe. Spelt is een graan waarbij de voedingsstoffen bij het malen niet verloren gaan. Ook lekker voedzaam dus.

De muesli die ik gebruikte.
De muesli die ik gebruikte.

Je kunt met dit recept naar hartelust variëren. Ik voegde er een mix van cashewnoten, cranberry’s en kokosvlokken aan toe (ook superlekker om zo van te snoepen). Maar je kunt ook kiezen voor rozijnen, gedroogde abrikoos of andere noten.

Deze mix van cashewnoten, cranberry's en kokossnippers is superlekker om in de mueslikoek te verwerken.
Deze mix van cashewnoten, cranberry’s en kokossnippers is superlekker om in de mueslikoek te verwerken.

 

Benodigdheden:

  • 150 gram boter
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gram muesli
  • 100 gram noten/rozijnenmix (hak de noten grof)

 

IMG_2043

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in de magnetron. Mix de suiker en de eieren erdoor. Roer dan het speltbloem, het bakpoeder en het snufje zout erdoor, en vervolgens de muesli en de noten en/of rozijnen.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Ik nam een rechthoekige metalen vorm van 19 bij 28 centimeter. Schep het beslag er in. Bak de koek in 30 minuten gaar. Snijd de koek als hij nog warm is in stukken, dan brokkelt het minder.

Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.