Mijn eerste gehaakte deken

Deze deken met bijpassend kussen haakte ik alweer een tijd geleden, toen ik nog niet blogde. Omdat ik hem zo mooi vind, wil ik hem graag aan jullie laten zien. Onlangs maakte ik er een tweede kussen bij. Mijn dochter is er heel blij mee!

Het patroon is van Lucy van Attic24. Deze ontzettend creatieve haakster ontwerpt de mooiste dingen. Ze heeft inmiddels een heel scala aan dekens op haar naam staan, onder andere de Big Blanket. Toen ik aan deze deken wilde beginnen, had ik eigenlijk de Ripple Blanket in gedachten. Het leek me zo heerlijk om de deken onder je handen te zien groeien en er tijdens het haken alvast onder weg te kruipen.

Mijn dochter koos echter voor dit ontwerp, dat bestaat uit lappen van elk vier granny squares, omringd door een eenvoudige rand van gehaakte stokjes. Dat vond ik voor haar kamer een goede keus, en uiteindelijk bleek het een heel praktisch ontwerp. Door een hernia lag ik vorig jaar twee maanden lang plat. Een grote deken haken was me liggend nooit gelukt, maar met wat inspanning kreeg ik het wel voor elkaar de kleine vierkantjes te haken die het centrum vormen van de granny squares.

Ik haakte de deken met het garen Stylecraft Special DK, in de volgende kleuren:

sprei6

Ik voegde later nog een felroze tint toe.

De deken ligt op haar bed, maar ligt ook regelmatig op de bank als we samen tv kijken. Onlangs ging hij mee naar de camping. En die Ripple Deken, die komt nog wel eens…

sprei4

sprei7

sprei8

sprei9

sprei10

sprei3

sprei5

sprei2

sprei1

P.s. Volg me op Bloglovin! Klik hier om geen enkele update te missen.

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.