Tunisch gehaakte ton sur ton sjaal

Wat ben ik hier een tijd niet geweest! Mijn laatste bericht dateert van zo’n 5 weken geleden… Het is niet dat ik niks gemaakt heb, integendeel: genoeg gemaakt en genoeg om over te vertellen. Zo haakte ik een krans met vogel voor aan de muur, een hanger zoals deze kersthanger maar dan niet voor de kerst, een kussen voor op de nieuwe bank, broches om te verkopen op Koningsdag en… de heerlijke sjaal waarover ik in dit blogbericht ga schrijven.

Het haken diende de afgelopen weken vooral als afleiding of ontspanning na drukke bezigheden. Misschien dat ik daardoor wel extra veel haakte. Het opknappen van de woonkamer, onrust op mijn werk, drukte met vrijwilligerswerk en het reilen en zeilen in mijn gezin maakte dat ik ’s avonds weinig zin had om de computer aan te zetten. Maar ik ben er weer klaar voor!

Ik ben een beetje verslingerd geraakt aan de Soft Mix van byClaire. Komt er een achter, zullen sommigen misschien denken. Het garen (een mengsel van katoen en polyacryl) bestaat al een tijd maar ik had het nooit in handen. Op de Handwerkbeurs in Zwolle kocht ik een vracht bollen voor het haken van de Toffe Tas van byClaire (kijk hier voor het resultaat – en ja, ik gebruik hem heel vaak!). Het garen haakte zó fijn en het was ’s ochtends op de fiets zo koud in mijn blauwgroene tussenjas, dat ik de tunische ton sur ton sjaal met hetzelfde garen daarna gewoon móest maken…

Volgens de ontwerpster Claire Bouter wordt de sjaal het mooist als je twee tinten garen kiest die dicht bij elkaar liggen. Dat ben ik met haar eens. Als je de tunische steek ‘full stich’ in twee kleuren haakt, lopen de kleuren heel mooi in elkaar over. Ik koos de kleuren Petrol 375, die erg op mijn jas lijkt, en het wat groenere Jade of Tropical 2140. Twee kleuren die ook de boventoon voeren in mijn Toffe Tas. En omdat ik veel kleding in deze tinten heb, kan ik de sjaal ook in huis dragen. Ik heb er de afgelopen tijd nog net niet mee geslapen…

Wil je deze sjaal ook maken, kijk dan hier voor een link naar het patroon. Volgens de beschrijving heb je in totaal 8 bollen nodig. Ik hield best veel garen over – volgens mij red je het ook met 6 bollen wel. Ik ben voorlopig nog niet uitgehaakt met de Soft Mix en ga binnenkort verder met het haken van een nieuwe kussenhoes. En wie weet komen de krans met vogel, de kussenhoes en de Koningsbroches waarmee ik dit blogbericht begon ook nog wel op de site.

 

 

 

 

 

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.