Was het maar elke dag brownie-dag

Brownies horen absoluut tot het rijtje gerechten waarvoor je mij ’s nachts wakker mag maken. Eerlijk gezegd is dat rijtje vrij lang… Maar als ik een ranglijst zou moeten maken dan zouden brownies vrij hoog staan. De chocoladesmaak in combinatie met de kleffe substantie en de noten: ik vind het heerlijk. Ik houd erg van ietwat kleffe baksels met noten. Worteltaart is er ook zo een, hiervoor gaf ik je eerder al het recept.

Een tijdje geleden maakte ik in een vakantiehuisje weer eens brownies met behulp van zo’n pak uit de supermarkt. Ik besloot meteen dat dat de laatste keer was. Wat vies is dat! Mijn favoriete recept voor brownies haalde ik ooit uit een scheurkalender. Het is perfect. Met behulp van dit recept maakt mijn dochter van 9 ze inmiddels zelf. Vorige week trakteerde ze er op in de klas, in de vorm van cupcakes. Ook leuk, maar je moet dan wel oppassen dat ze niet te droog worden. Beter is het te kiezen voor een vierkante of rechthoekige vorm. Ik gebruik altijd een metalen vorm van 18 bij 29 centimeter.

 

Benodigdheden:

  • 160 gram roomboter
  • 120 gram pure chocolade
  • 60 gram melkchocolade
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille-essence
  • 170 gram bloem
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 50-80 gram walnoten of pecannoten (minder mag ook)

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een rechthoekige bakvorm in met boter.

Laat de boter en de chocola smelten in een pan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur en roer de suiker en de vanille-essence erdoor. Roer daarna de bloem en een snufje zout erdoor. Flink roeren met een houten lepel.

Voeg één voor één de eieren toe en blijf roeren.

Breek de noten in stukjes en roer ze erdoor. Houd een paar mooie achter de hand voor de garnering.

Schep het browniemengsel in de bakvorm en versier de brownie met noten. Zet 30 minuten in de oven.

Laat de brownies afkoelen en snijd ze dan in vierkantjes.

 

brownies2

 

brownies1

P.s. Volg me op Bloglovin! Klik hier om automatisch op de hoogte te blijven.

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.