Witlofsalade met makreel

In deze salade komen alle smaken bij elkaar: het bittere van de witlof, het zoete van het gedroogde fruit, het zoute van de makreel en het zure van de citroen. Je maakt hem in een handomdraai en hij is heerlijk om als lunchsalade te eten. Op een buffet misstaat hij ook zeker niet. Voor de dressing gebruikte ik limoenolie van Lamantea, die je hier kunt kopen.

 

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 2 of 3 struikjes witlof
  • 1 appel
  • een halve makreel
  • een handje gedroogde cranberry’s
  • 4 gewelde abrikozen
  • een beetje citroensap

voor de dressing:

  • een scheutje witte wijnazijn
  • een schepje grove mosterd
  • een schepje lemon curd
  • een scheutje limoenolie
  • zout en peper

 

Bereiding:

Halveer de witlofstruikjes, verwijder de harde kern en snijd de witlof in smalle reepjes. Snijd de appel in kleine stukjes. Druppel wat citroensap over de witlof en de appel tegen verkleuring.

Verdeel de makreel in kleine stukjes. Snijd de abrikozen in reepjes. Schep dit samen met de cranberry’s door de salade.

Klop een dressing en giet deze over de salade. Eet smakelijk!

 

 

P.S. Volg me op Bloglovin en mis geen enkele update!

Please follow and like us:
0

Leave a Comment