Zelf paaseieren vilten

Voor mijn kippenfamilie van vilt maakte ik zelf vilten paaseieren. Geen uit vilt geknipte eieren, maar echte 3D-eieren! Hiervoor gebruik je lontwol, dat is wol waarmee je kunt vilten. Ik had op zolder nog een zak vol, overgehouden aan een cursus vilten die ik ooit volgde. Die kwam nu mooi van pas.

In deze tutorial laat ik je zien hoe het gaat. Je zou dit ook met kinderen kunnen doen, maar die moeten dan wel over wat geduld beschikken. Of je laat hen beginnen en maakt de eieren zelf af, dat kan natuurlijk ook.

 

Benodigdheden:

  • plastic eieren (die je in een paastak kunt hangen)
  • zachte groene zeep (Driehoek)
  • lontwol

 

ei6

 

Werkwijze:

Verwijder het touwtje dat aan het ei zit. Trek de lontwol een beetje uit elkaar en vouw de wol om het ei heen.

ei5

Maak je handen goed nat en smeer ze in met de groene zeep. Pak het ei beet en knijp voorzichtig. De wol sluit zich om het ei.

ei3

Blijf voorzichtig knijpen, kneden en masseren. Eerst met één hand, zodat de wol goed op z’n plek blijft. Na een tijdje ziet je ei er zo uit:

ei4

Nu komt het op geduld aan! Kneed verder met twee handen. Maak je handen regelmatig opnieuw nat en gebruik indien nodig nog wat extra zeep. Door de warmte van je handen, de zeep en de wrijving klit de wol aan elkaar en gaat hij vervilten. Probeer ervoor te zorgen dat er geen gaatjes ontstaan. Na verloop van tijd ziet je ei er zo uit:

ei2

De wol is al vervilt, maar sluit nog niet mooi om het ei. Doorgaan met kneden dus, tot de wol zo ver gekrompen is dat hij strak om het plastic ei heen zit. Je ei is klaar!

ei1

Lees ook mijn blog over paaskuikentjes maken van vilt.

p.s. Volg me op Bloglovin! Klik hier om er te komen.

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.