Zomerse tuinplaid

Mijn tuin kan wel een opfrisbeurtje gebruiken, vond ik dit voorjaar. En daarmee bedoelde ik niet de planten, want het groene gedeelte van mijn achtertuin staat er prima bij. Nee, ik bedoelde vooral het zitgedeelte. De verf bladderde van het witte houten bankje af en het lelijke campingtafeltje ernaast was totaal verschoten. Mijn tuinset van blauw kunststof verhoogt de feestvreugde ook niet echt. De stoelen zitten heerlijk, de tafel is lekker ruim en alles is makkelijk verplaatsbaar naar zon of schaduw, maar eerlijk gezegd vind ik het niet echt mooi.

Met een paar simpele ingrepen heb ik dat kunnen veranderen. Voor de tafel kocht ik een lichtblauw zeil met witte stippen. Het bankje en het bijbehorende plantentafeltje beitste ik opnieuw, en bij Karwei vond ik een leuk wit metalen bijzettafeltje (deze tip is niet gesponsord, ik vind hem gewoon leuk!). In de stoelen lagen lichtblauwe kussens die nog prima waren. Ik bedacht dat het bankje en de stoelen beter bij elkaar zouden passen als ik een plaid zou haken voor op de bank, in de kleur van de stoelkussens.

Mijn keus viel op het garen Stonewashed van Scheepjeswol, een mooi wit-met-kleur gemêleerd garen. Ik haakte twintig granny-squares volgens een patroon uit de Haakkalender 1.0 (in de kalender maken ze er een sjaal van). Nadat ik ze aan elkaar gehaakt had, maakte ik een rand van drie toeren stokjes. Dit weekend was de tuinplaid opeens klaar! Ik vind hem heel leuk geworden en ben heel blij met het resultaat. Het is een echt zomerse plaid geworden, die qua kleuren aan zon, zee en strand doet denken. Nu wil ik nog een bijpassend kussen maken. Ik denk dat ik daarvoor mijn breinaalden weer eens tevoorschijn haal!

IMG_2149
Het eindresultaat!

 

 

Scheepjes Stonewashed en het nieuwe tafelzeil.
Het nieuwe tafelzeil met Scheepjes Stonewashed in de kleuren Citrine (817), Amazonite (813), Yellow Jasper (809), Blue Apatite (805) en Moon Stone (801).

 

In semi-willekeurig patroon neerleggen...
In semi-willekeurig patroon neerleggen…

 

Granny's aan elkaar haken...
Granny’s aan elkaar haken…

 

IMG_2148
…en klaar!

 

Zomerse tuinplaid, wit gebeitst bankje en bijzettafeltje van Karwei.
Zomerse tuinplaid, wit gebeitst bankje en bijzettafeltje van Karwei. Laat de zomer maar komen!

 

Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkele update!

 

Please follow and like us:
0

2 Thoughts to “Zomerse tuinplaid”

  1. Thea de Jonge

    Dat is een mooie plaid geworden, Janneke! Alles bij elkaar nodigt het uit om lekker in de tuin te gaan zitten! Misschien moet ik ook maar eens wat aan mijn buitenmeubels gaan doen… 😉

    1. Haha! We hebben inderdaad bijna dezelfde tuinmeubels. Ik ben nu bezig met een kussen voor buiten. Het wordt daar steeds gezelliger!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.