Zwart-witte chocokoekjes

Een van de favoriete koekjesrecepten bij ons thuis is deze, voor ‘zwart-witte cookies’ uit het Handboek Oven van Koken met Karin. Een bonkje witte chocola in een omhulsel van donker chocoladekoekjesdeeg. Ooit maakten we ze met als vulling een wit paaseitje, ook lekker. M’n dochter ging er gisteren weer eens mee aan de slag, en dat deed ze heel goed! Zelf maken? Hier vind je het recept.

 

Benodigdheden:

  • 100 gram witte chocola
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 ei
  • snufje zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de witte chocola alvast in zoveel stukjes als je koekjes gaat maken (14-18 stuks).

Zeef zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout boven een kom. Voeg boter, suiker en ei toe. Klop dit met de mixer door elkaar tot het een zandachtige structuur heeft, en kneed het daarna nog even door met de hand.

Neem een stukje deeg, rol er een balletje van en sla dat plat in je hand. Leg er een stukje witte chocola op en boetseer het deeg er omheen tot je de witte chocola niet meer ziet en er geen kieren meer zijn. Vorm er een mooi koekje van en leg ze een stukje uit elkaar op een  met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten in de oven.

P.S. Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkele update!

 

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.